Barion Pixel

Talán számodra is gyermekkorod egyik meghatározó emléke közé tartozik az, ahogy virágokat, leveleket gyűjtesz, utána pedig nagy gonddal nehéz könyvek lapjai közt préseled őket.

14 évvel ezelőtt ihletett meg engem egy régről előkerült műgyantába öntött bogaras kulcstartó és elgondolkoztam azon, vajon mit lehetne még ilyen módon megörökíteni.  Sok kísérlet után a préselt virág volt az az alapanyag, amiről úgy gondoltam ez nagyon különleges, és teljesen egyedi értéket képvisel, mivel a természet alkotásában két teljesen egyforma virág sohasem létezhet.

Egész életemben vonzódtam a művészetekhez, kézműveskedéshez és az akkori tűzzománc ékszerek készítését a préselt virágékszerekre cseréltem. Már a kezdetekkor találtam a műgyantánál sokkal professzionálisabb lakkot, így azóta is azzal dolgozom. Ez az anyag lehetővé teszi, hogy „csak” a virágé legyen a főszerep, ezáltal lesz légies az ékszer aminek a hatása a  visszajelzések alapján soha nem marad el. 😊

A préselt virágékszerek igazán különleges megjelenést kölcsönözhetnek neked. Bármilyen hétköznapi szettet feldobhatsz virágékszerekkel, de elegáns, ünnepi megjelenéshez is tökéletes lehet, így bátran ajánlom romantikus vacsorához, egy tárgyalásra, színházba, de még esküvőre is.

A virágokat én magam nevelem a kertemben, majd préselem őket, ezután pedig egy speciális lakkal vonom be, hogy a fülbevalók, nyakláncok és gyűrűk tartósak legyenek.

Ha a kezedben fogod, a préselt virágékszerek úgy néznek ki, mintha gyantaékszerek lennének. A lakk egy fényes felületet képez a préselt virágokon, teljesen felveszi azok formáját. Az ékszerek pihekönnyűek, mégis törhetetlenek. A préselt virágok minden apró részlete jól kirajzolódik, ezért olyan látványos és szép mindegyik darab.

Sajnos a képek nem minden esetben adják vissza a virágékszerek szépségét, részletgazdagságát. Annyit mondhatok, hogy ha vásáron vagyok, a nézelődő hölgyek körében mindig kiemelkedő figyelmet kapnak ékszereim, mindenki igazán egyedinek és magas minőségű, igényes daraboknak tartja őket. Sokan nem is egy ékszert vesznek, hanem többféle ékszerrel, szettekkel távoznak, hiszen a számtalan színben megjelenő kerti virágok több ruhához is illenek.

Préselt virágékszereimet webáruházamban tudod megrendelni, ahol fizethetsz banki átutalással vagy PayPal-on keresztül bankkártyával is. Személyes átvételre Pécsett van lehetőség, egyébként GLS-el adom fel a megrendelt ékszereket, amelynek díja 1600 Ft belföldön.

Várom megrendelésedet!

Zsólyomi Évi

Virágékszer-készítő